L’Escola

La província de Castelló ha tingut sempre un fort arrelament a la tradició taurina. Els “bous al carrer” passen per ser tota una senya d’identitat dels nostres pobles i la nostra cultura. El creixent nombre d’aquestos espectacles, ha convertit la nostra província en la que ofereix un nombre més gran d’actes taurins de tota Espanya.
El món de la tauromàquia també ocupa un lloc destacat en les celebracions festeres dels pobles. Les places i toreros castellonencs han escrit pàgines inesborrables en la història de les nostres terres.
Fruit d’aquesta passió pel bou, en 1997, va nàixer l’Escola Taurina de Castelló amb l’objectiu de formar joves aspirants al noble art del toreig. En ella reben l’educació cultural i taurina necessària per a fer front a la multitud de vicissituds que ofereix la vida i el bou.
Per l’Escola Taurina de Castelló han passat més de 200 alumnes que han gaudit d’oportunitats en les diverses festes que ha organitzat. La major satisfacció ha estat veure com cinc d’ells han aconseguit accedir a l’escalafó superior: Paco Ramos, Abel Valls, Diego Lleonart, Vicente Prades i Alejandro Rodríguez.

La formació d’aficionats pràctics és una altra de les activitats destacades de l’Escola Taurina de Castelló.

Recentment s’ha creat el Servei de Retalladors. Un servei que té destacats professionals de la faceta “retalladors de bous”, els quals es posen al servei dels més joves per a transmetre’ls tots els seus coneixements i experiències a nivell teòric i pràctic. A més, els acompanyaran i aconsellaran en les seues primeres experiències davant la cara del bou, perquè puguen adquirir un millor coneixement dels terrenys i de les reaccions de l’animal. Tot això en pro d’aconseguir més seguretat dels retalladors i, per tant, de l’espectacle.